top of page

Güvende Kalın !

DDoS saldırısı nedir?

Dağıtılmış Hizmet Reddi (DDoS) saldırısı, genellikle bir Truva Atı ile enfekte olan birden fazla güvenliği ihlal edilmiş sistemin, bir DoS saldırısıyla sonuçlanan tek bir sistemi hedeflemek için kullanıldığı bir Hizmet Reddi (DoS) saldırısı türüdür. Bir DDoS saldırısının kurbanları, hem hedeflenen sistemden hem de dağıtılmış saldırıda bilgisayar korsanı tarafından kötü amaçlarla kullanılan ve kontrol edilen tüm sistemlerden oluşur.

DDoS saldırısı nedir?

DDoS Saldırı Türleri

Trafik saldırıları: Trafik taşkın saldırıları hedefe büyük miktarda TCP, UDP ve ICMP paketi gönderir. Meşru istekler kaybolur ve bu saldırılara genellikle kötü amaçlı yazılım sömürüsü eşlik eder.

Bant genişliği saldırıları: Bant genişliği saldırıları, ağ bant genişliği ve ekipman kaynaklarının kaybına neden olan büyük miktarda gereksiz veri ile hedefi aşırı yükler ve tam bir hizmet reddine yol açabilir.

Uygulama saldırıları: Uygulama saldırıları, uygulama katmanı veri mesajlarıyla uygulama katmanındaki kaynakları tüketerek hedefin sistem hizmetlerini kullanılamaz hale getirir.


Bugün Siber Güvenlik

Aşırı provizyon veya oran sınırlama gibi saldırıları azaltmak için geleneksel yöntemler, karmaşık saldırı stratejilerinin ardından artık modası geçmiş durumda.

Aşırı provizyon: Gelen tehditleri desteklemek için ek donanım kullanmak, yalnızca acil tehditleri önleyebilir ve farklı ölçeklerde gelecekteki tehditler üzerinde çok az veya hiç etkisi olamaz. Ayrıca ek donanım maliyetleri ve bu tür operasyonları sürdürmenin maliyeti, suç örgütlerinin finansal olarak nasıl zarar verdiğini göstermektedir.

Hız sınırlama: Saldırıyı önlemek için önceden yapılandırılmış algoritmaları ve protokolleri kullanmak, tanınmayan yeni tehditler veya listelenmemiş ihlaller karşısında işe yaramaz hale geldi.

DoS ve DDoS Saldırıları Arasındaki Fark?


Bir DoS saldırısı, bir DDoS saldırısından farklıdır. DoS saldırısı, hedeflenen bir sistemi veya kaynağı doldurmak için tipik olarak bir bilgisayar ve bir İnternet bağlantısı kullanır. DDoS saldırısı, hedeflenen kaynağı su basmak için birden fazla bilgisayar ve İnternet bağlantısı kullanır. DDoS saldırıları genellikle botnet'ler aracılığıyla dağıtılan küresel saldırılardır.



Siber Saldırılar ve Siber Güvenlik


Siber güvenlik farkındalığı, birkaç yıl içinde saldırıların ilerlemesi ve karmaşıklığıyla iç güvenlik düzeyine yükseltildi. 21. yüzyıla girmeden önce çoğu insan hem işletmelere hem de hükümetlere yönelik tehdidin farkında değildi, bu saldırıların kapasiteleri asla 100 Mbps'yi geçmedi, ancak bugün 3 Tbps'yi aşan şaşırtıcı rakamlar ve kapasiteler görüyoruz.


Saldırgan profilleri, son on yılda basit bilgisayar korsan gruplarından devlet tarafından finanse edilen tam ölçekli projelere genişleyerek milyonlarca insanı, işletmeyi, altyapıyı ve kuruluşu etkiledi. Suç örgütleri ve bilgisayar korsanı aktivist grupları, belirli hedefleri hedeflemek için saatte 10 dolara botnet'ler (enfekte, uyuyan- benzeri bilgisayarlar) oluşturur ve satar.


Ataşman yeteneklerindeki son gelişmelerle birlikte, güvenlik talebi her zaman yüksek. Hasar sadece ekonomik ölçekte değil, aynı zamanda kişisel bilgiler ve veri güvenliği de herkes için savunmasızdır ve bu tür saldırılar, genel olarak kuruluşlar için itibara zarar verebilir.


Önümüzdeki on yılda bilgi işlem gücü ve bağlantısı katlanarak artmaya devam edecek ve güvenlik çözümlerine olan güvenlik ihtiyacı, daha önce hiç olmadığı kadar bağlantılı bir dünyada bilgi paylaşma şeklimizi sağlamak için yenilikçi yollar gerektirecektir.


Neden MimWall'u Seçmelisiniz?


MimWall, büyük ölçekli bilgi sistemlerine her türlü DDoS saldırılarını (ve diğer siber saldırı türlerini) önlemek için bugün piyasadaki herhangi bir üründen üstün olan yeni nesil anti-DDoS güvenlik duvarı teknolojisini geliştirdi.


MimWall'da ekonomilerimizi, altyapılarımızı, kişisel bilgilerimizi uygun bir bütçeyle güvence altına almak, ancak dünyanın şimdiye kadar gördüğü mümkün olan en iyi korumayı elde etmek için daha az tehdit içeren bir dünyaya ulaşmaya çalışıyoruz. En büyük kuruluşlardan küçük işletmelere kadar MimWall, DDoS ve büyük tehditlere karşı tek ve tek koruma sunar.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Yeni nesil NAC çözüm

Yeni nesil, radius ve Agent entegresi olmadan çalışabilen, tamamen yerli ve milli kaynaklar ile geliştirilmiş, kurumsal ağınızda erişim kontrolünü elinizde tutmanıza ve kurumsal ağınızda güvenliğinizi

Cyber Security Kiosk ile tanışın!

C-Prot Cyber Security Kiosk; cihazları kötü amaçlı yazılım, güvenlik açıkları ve hassas veriler açısından denetleyen bir dijital güvenlik görevlisi olarak tasarlanmıştır. Güvenli İş Akışı Yüksek Riskl

Uygulama Güvenliği

C-Prot Embedded AppDefense; uygulama geliştiricilerinin, güvenlik sağlayıcılarının veya mobil hizmet sunan şirketlerin mobil uygulama ve çözümlerine kolayca entegre edilmesine olanak sağlayan SDK çözü

bottom of page